Vehicles
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te contingut personalitzat, publicitat i anàlisis. Si navegues per aquest lloc és que n’acceptes l’ús. En vols saber més?

Informe: Efectivitat de l'ABS en les motos

Estudi presentat conjuntament amb Bosch sobre els avantatges de l'aplicació de l'ABSn...

Estudi presentat conjuntament amb Bosch sobre els avantatges de l'aplicació de l'ABS en motos per a la reducció dels accidents de trànsit i les  conseqüències d'aquests.

Categoria:Seguretat viària |Subcategoria:Vehicles |Tipus de contingut:Informes i Estudis| Etiqueta:motos,ABS

Objectius

Amb l'objectiu de determinar l'impacte de la implantació massiva del sistema ABS de frenada a Espanya, l'informe analitza els aspectes següents:

  • Evolució de l'accidentalitat en motocicletes i ciclomotors a Espanya i Europa
  • Factors que intervenen en la seguretat del motorista
  • Efectivitat de l'ABS

Conclusions

  • Mentre que la mortalitat en ciclomotor ha baixat un 60% entre el 2002 i el 2009, tant en carretera com en zona urbana, la mortalitat en moto en carretera ha pujat un 61% entre els anys 2002 i 2007
  • A partir de dades del 2009, a Espanya es produeixen anualment 438 morts, 3.032 ferits greus i 15.733 ferits lleus, entre conductors i passatges de motocicleta.
  • L'adopció de l'ABS en tot el parc de motocicletes a Espanya podria proporcionar una reducció de 70 a 100 morts i de 480 a 680 ferits greus anualment

Presentació

La seu del RACC a Barcelona ha estat el marc on s'han dut a terme diverses proves amb l'objectiu de mostrar la gran ajuda que l'ABS per a motos suposa per a una frenada segura, sense pèrdua d'estabilitat i amb possibilitat de reducció de la distància de frenada en cas de necessitat.

L'ABS funciona juntament amb el sistema de frenada tradicional, controlant el bloqueig de les rodes a causa d'una frenada brusca, i proporciona estabilitat per a evitar la caiguda. L'efectivitat varia segons la situació de l'accident, amb un major potencial en col·lisions en interseccions i posteriors.

Recomanacions

A la indústria:

Als usuaris:

A l'Administració:

Més informació

Nota de premsa: La incorporació del sistema ABS a totes les motos permetria salvar entre 70 i 100 vides de motoristes l'any a Espanya
Dossier de premsa: Jornada de suport al sistema ABS en motos (Barcelona, 5 de maig del 2011)