Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te contingut personalitzat, publicitat i anàlisis. Si navegues per aquest lloc és que n’acceptes l’ús. En vols saber més?

Estudi comparatiu de sistemes de retenció infantil (octubre 2017)

L'edició d'octubre del 2017 de l'estudi comparatiu de sistemes de retencióinfantil...

L'edició d'octubre del 2017 de l'estudi comparatiu de sistemes de retenció infantil (SRI) ha analitzat 19 cadiretes diferents de tots els grups de pes, incloent-ne cinc de la nova normativa “iSize”.

Categoria:Seguretat viària |Subcategoria:Vehicles |Tipus de contingut:Informes i Estudis| Etiqueta:seguretat passiva,nens,cadiretes

Objectius

Des de l'any 2000, el RACC ha publicat almenys un cop l'any l'estudi comparatiu de sistemes de retenció infantil (SRI) de tots els grups de pes que es comercialitzen a Espanya (0, 0+, I, II i III). El 2014 l'estudi va començar a analitzar cadiretes comercialitzades sota la normativa "i-Size", que actualment conviu amb la regulació anterior.

Els estudis realitzats pels automòbil clubs i ICRT (International Consumer Research and Testing) sobre els sistemes de retenció infantil (SRI) s'han convertit en una guia pràctica i actualitzada per als pares en el moment d'adquirir un SRI.

Els principals criteris d'avaluació de l'estudi són:

  • Seguretat (50% de la valoració final): protecció en cas d'impacte frontal, protecció en cas d'impacte lateral, guiatge del cinturó/ajust a la mida, estabilitat al seient del vehicle i suport del cap.
  • Facilitat d'ús (40%): risc d'ús incorrecte, cordat/descordat del cinturó de l’infant, instal·lació i extracció de la cadireta, modificació de la cadireta (esforç per adaptar-la a un infant més petit o més gran) i instruccions.
  • Ergonomia (10%): suport de les cames, encoixinat i visibilitat per a l’infant.
  • Anàlisi de substàncies nocives.

L'estudi inclou la realització de proves de xoc, de major rigor que les exigides per a l'homologació oficial, així com l'anàlisi de cada SRI per part de professionals independents. Així en resulta una valoració final de cada cadireta segons el barem següent: "molt bé", "bé", "satisfactori", "acceptable" i "malament".

Comparativa

Els resultats atorguen una qualificació de “satisfactori” a 14 dels models analitzats, tres models van obtenir la qualificació de “acceptable” i dos es van considerar “molt insatisfactori”, en no superar el test d'impacte frontal.

Cal assenyalar, no obstant això, que totes les cadiretes analitzades es troben disponibles al mercat i, per tant, han superat els requisits legals per a la seva comercialització.

Les conclusions de l'estudi constaten, a més, que cada vegada hi ha més cadiretes infantils que es poden instal·lar tant en el sentit de la marxa del vehicle com en el contrari.

Fins aprox. 4 anys

Seguretat Facilitat d'ús Ergonomia Substàncies nocives Puntuació total
GB Vaya i-Size
GB Vaya i-Size
Recaro Zero.1 Elite
Klippan Kiss 2 Plus

D’1 fins aprox. 4 anys

Seguretat Facilitat d'ús Ergonomia Substàncies nocives Puntuació total
Recaro Optia & Smart Click Base

D’1 fins aprox. 12 anys

Seguretat Facilitat d'ús Ergonomia Substàncies nocives Puntuació total
Concord Vario XT-5
Joie Bold
Jané Grand

De 4 fins aprox. 12 anys

Seguretat Facilitat d'ús Ergonomia Substàncies nocives Puntuació total
Bébé Confort Rodi XP
Maxi-Cosi Rodi XP
Bébé Confort Rodi XP FIX
Maxi-Cosi Rodi XP FIX
Chicco Oasys23 Fixplus Evo

Més informació

Estudi comparatiu de sistemes de retenció infantil (octubre 2017)

Altres comparatives de sistemes de retenció infantil

Avís legal
Metodologia de l'estudi