Estudi. Green NCAP (juliol 2019)

Resultats de la segona onada dels tests de sostenibilitat de Green NCAP, el programa europeu que mesra...

Resultats de la segona onada dels tests de sostenibilitat de Green NCAP, el programa europeu que mesura l’impacte ambiental dels automòbils. Aquesta onada ha analitzat cinc vehicles i només el Nissan LEAF, 100% elèctric, ha aconseguit la màxima puntuació possible (cinc estrelles).

Objectius

Green NCAP és el programa europeu d’avaluació de vehicles que mesura l’impacte ambiental dels automòbils amb l’objectiu de promoure l’ús de cotxes més nets. El programa examina el rendiment dels vehicles en condicions de circulació real i els sotmet a proves més estrictes que les exigides legalment als fabricants. A més, ajuda a comprendre les diferències que existeixen entre les diverses estratègies de control d’emissions de les marques i crea un estàndard de referència per als usuaris.

La finalitat de Green NCAP és promoure vehicles menys contaminants, més eficients energèticament i que suposin un major estalvi de combustible. Per aconseguir-ho, d’una banda proporciona informació independent i rigorosa als usuaris i, de l’altra, incentiva els fabricants perquè desenvolupin automòbils amb la màxima eficiència i les mínimes emissions contaminants i de gasos d’efecte hivernacle.

Resultats

En la segona onada de tests Green NCAP, s’han avaluat cinc vehicles de diferents marques. Els models millor puntuats pel seu baix impacte ambiental han estat el Nissan LEAF, 100% elèctric, que ha obtingut cinc estrelles, la puntuació màxima possible. A continuació, l’Opel/Vauxhall Corsa, que té motor de gasolina, ha aconseguit quatre estrelles; mentre que el Mercedes Benz C-220d 4MATIC, de motor dièsel, el Renault Scenic dCi 150, de motor gasolina, i l’Audi A4 Avant g-tron, impulsat per gas, han rebut tres estrelles.

Fitxes completes en la documentació del final de aquesta pàgina.

Més informació

Nota de premsa. El RACC presenta la segona onada de Green NCAP, el rànquing europeu que avalua l’impacte ambiental dels vehicles
Resultats complets: fitxes de tots els models analitzats
Pàgina web de Green NCAP

Edicions anteriors de l'estudi

Contaminació

Estudi. Green NCAP (febrer 2019)

Nou programa que avalua els vehicles menys contaminants, més eficients energèticament i que permeten un estalvi en combustible, ajudant els consumidors a triar automòbils respectuosos amb el medi ambient. La primera onada d& [...]