Estudi. Green NCAP (febrer 2021)

Els primers resultats dels tests de sostenibilitat de Green NCAP del 2021 han analitzat 25 vehicles.Els...

Els primers resultats dels tests de sostenibilitat de Green NCAP del 2021 han analitzat 25 vehicles. Els més ben puntuats han estat el Volkswagen ID.3 PRO elèctric i el Hyundai Nexo propulsat per hidrogen, que han rebut cinc estrelles de cinc possibles gràcies al seu mínim impacte ambiental.

Objectius

Green NCAP és el programa europeu d’avaluació de vehicles que mesura l’impacte ambiental dels automòbils amb l’objectiu de promoure l’ús de cotxes més nets. El programa examina el rendiment dels vehicles en condicions de circulació real i els sotmet a proves més estrictes que les exigides legalment als fabricants. A més, ajuda a comprendre les diferències que existeixen entre les diverses estratègies de control d’emissions de les marques i crea un estàndard de referència per als usuaris.

La finalitat de Green NCAP és promoure vehicles menys contaminants, més eficients energèticament i que suposin un major estalvi de combustible. Per aconseguir-ho, d’una banda proporciona informació independent i rigorosa als usuaris i, de l’altra, incentiva els fabricants perquè desenvolupin automòbils amb la màxima eficiència i les mínimes emissions contaminants i de gasos d’efecte hivernacle.

Metodologia

El protocol Green NCAP combina diversos tests en laboratori, en conducció en fred o en mode eco, així com avaluacions en condicions de circulació reals per tal de valorar les emissions reals de cada vehicle.

A més d’avaluar l’eficiència energètica i les emissions que afecten a la qualitat de l’aire, des d’aquest any, Green NCAP també analitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle. En un futur també tindrà en compte nous indicadors com l’autonomia dels vehicles o l’energia consumida durant el seu procés de fabricació i, a la llarga, també examinarà tot el cicle de vida del producte. Això permetrà que la comparació entre diferents tipus de combustible i fonts d’energia sigui més completa i justa.

Resultats

En la cinquena onada de tests Green NCAP s’han avaluat 25 vehicles de diferents marques. Els models més ben puntuats pel seu baix impacte ambiental han estat el Volkswagen ID.3 PRO elèctric i el Hyundai Nexo amb motor d’hidrogen, que han obtingut 5 estrelles de cinc possibles i qualificacions màximes en dos dels tres paràmetres avaluats: emissions sobre la qualitat de l’aire i emissions de gasos d’efecte hivernacle. A continuació, se situa el Toyota Prius 1.8 que té un motor elèctric híbrid endollable (PHEV) i ha aconseguit quatre estrelles de cinc possibles.

Fitxes completes, a la documentació del final d'aquesta pàgina.

Més informació

Nota de premsa. El RACC presenta els resultats de la cinquena onada de Green NCAP, el rànquing europeu que avalua l’impacte ambiental dels vehicles
Resultats complets: fitxes de tots els models analitzats (febrer 2021)
Pàgina web de Green NCAP

Edicions anteriors de l'estudi

Contaminació

Estudi. Green NCAP (novembre 2020)

Els tests de sostenibilitat de Green NCAP del 202 han analitzat 24 vehicles. Els més ben puntuats han estat el Hyundai KONA i el Renault ZOE, ambdós elèctrics, que han rebut cinc estrelles de cinc possibles gràcies al seu [...]

Contaminació

Estudi. Green NCAP (octubre 2019)

La tercera onada dels tests de sostenibilitat de Green NCAP ha analitzat l'impacte ambiental dels models SEAT Arona, Škoda Octavia i FIAT Panda. Cap d'ells no ha aconseguit la màxima puntuació possible (cinc estrelles).

Contaminació

Estudi. Green NCAP (juliol 2019)

Resultats de la segona onada dels tests de sostenibilitat de Green NCAP, el programa europeu que mesura l’impacte ambiental dels automòbils. Aquesta onada ha analitzat cinc vehicles i només el Nissan LEAF, 100% elèctric, ha [...]

Contaminació

Estudi. Green NCAP (febrer 2019)

Nou programa que avalua els vehicles menys contaminants, més eficients energèticament i que permeten un estalvi en combustible, ajudant els consumidors a triar automòbils respectuosos amb el medi ambient. La primera onada d& [...]